Buzzcapture - BuzzAcademy - Inhaakkalendar

Buzzcapture Inhaakkalender 2017

Daar is die weer: de Buzzcapture Inhaakkalender. Door een inhaakkalender te gebruiken weet je als marketeer al ver vooraf wat er gaat spelen en waar je als merk slim op de actualiteit in kan spelen. In veel gevallen is de actualiteit namelijk al bekend en daarom kun je ook nu alvast nadenken op welke dagen van 2017 je wilt gaan inhaken. Zo voorkom je ook verrassingen. Om je te helpen presenteert Buzzcapture ook dit jaar de Inhaakkalender.

Inhaakkalender 2017; veel actualiteiten staan al vast

In de perfecte wereld van een communicatie / social media of corporate communicatie management ben je in het bezit van een contentkalender waarin is opgenomen welke berichten je per kanaal gaat publiceren over een langere periode. Hierdoor kun je vooruit werken en wordt de kwaliteit van een bericht waarschijnlijk verhoogd. Wanneer je een dergelijke planning maakt is het belangrijk in te spelen op dat wat belangrijk is voor je klanten, fans en volgers.

Zo weet je dat maandag 16 januari de grootste pechdag van het jaar zou moeten zijn: Blue Monday. Als merk kan je vandaag jouw volgers een hart onder de riem steken. Zo weet je uiteraard ook vooraf dat maandag 3 juli Nederland voor de tv zit voor de start van Wimbledon en feestvierders vanuit heel de wereld op 21 juli samen komen voor Tomorrowland.

Net als de afgelopen jaren heeft Buzzcapture de belangrijkste momenten van 2017 alvast voor je op een rijtje gezet.

Download de Buzzcapture Inhaakkalender 2017 nu

Een printversie van de kalender in je inbox ontvangen? Vraag ‘m hier:

Download inhaakkalender

 

Inhaakkalender? Issuekalender!

Waar veel organisaties de inhaakkalender zullen gebruiken om in te haken op actualiteiten die al vast staan, laten slimme communicatieprofessionals zich niet verrassen en gebruiken de kalender als issuekalender. Bepaalde dagen die vast staan, brengen vooraf discussie los die invloed kunnen hebben op de reputatie. Zo kennen we natuurlijk allemaal de standaard dagen als Koningsdag en Kerst, maar ook dagen als World Meat Free Day staan vermeld in de kalender. Dagen als deze zijn in het leven geroepen om discussie op te wekken en deze discussie kan gaan leven en zelfs voorpagina’s van kranten bereiken. Wees voorbereid indien dagen als deze mogelijk invloed kunnen hebben op jouw reputatie of die van jouw branche.

Kern van het verhaal; laat je niet verrassen. Sommige actualiteiten in 2017 staan allang vast, gebruik de informatie die je voorhanden hebt.

 

 


Aan de slag met media monitoring, reputatiemanagement en crisiscommunicatie? De tools van Buzzcapture kunnen ook jouw organisatie in bij staan.

Lees wat andere merken doen op het gebied van reputatiemanagement of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

   CTA button - Contact

Wil je meer weten over het gecombineerde aanbod van Buzzcapture en OBI4wan?

Neem dan contact op met Davy Guijt of bel ons op 020-320 0377.

2 2155
mm
Kevin Lamers - Head of Content

Kevin is onmiskenbaar een van de sfeermakers bij Buzzcapture. Nadat hij twee jaar als analist werkte (vooral in de farmaceutische sector, retail en entertainment) maakte hij in 2016 de overstap van het analistenteam naar het marketingteam waarin hij eindverantwoordelijk is voor alle content en PR. In deze rol is het aan hem de taak om de wereld te laten zien hoe tof data is en welke inzichten data-analyse allemaal kunnen geven. In deze rol is Kevin het gezicht van Buzzcapture en je zal hem dan ook regelmatig 'on stage' zien als gastspreker of gastdocent tijdens events en colleges. Kevin pakt graag door en zorgt ervoor dat alles geregeld wordt, op welke manier dan ook. Wat maakt Kevin Kevin? "You miss 100% of the shots you never take."

Reageer