Menu

Social Media Analyse Prinsjesdag live op BNR

Vandaag is het alweer de derde dinsdag van september. De plannen van het kabinet worden gepresenteerd en Social Media kan zich weer uitleven over hoedjes, de troonrede en natuurlijk ook over de plannen zelf. Dit jaar zit ik namens Buzzcapture in Nieuwspoort bij de tijdelijke studio van BNR Nieuwsradio om verslag te doen wat zich op Social Media afspeelt. Ik noem niet alleen de meest geretweete berichten, maar probeer op basis van onze data diepgang in de analyse te brengen. 

Lees verder

João Santos versterkt Buzzcapture development team

Buzzcapture timmert hard aan de weg. Nadat we vorige maand Kevin al aan je voorstelde, begon ook Violet deze week. En vandaag stellen we alweer een nieuw member van ons team aan je voor! Niet alleen ons analistenteam is gegroeid, ook het developmentteam breidt uit. Zoals je hebt kunnen lezen bloggen ook onze techies steeds vaker. Daarom laten we je ook graag met de mensen kennis maken die Buzzcapture helpen te bouwen. In het Engels stelt onze aanwinst João zich voor.
Lees verder

Violet Luif nieuwe (social) media analist van Buzzcapture

Door de enorme groei van het aantal klanten breidt het Buzzcapture team steeds verder uit. Nadat vorige maand Kevin is gestart, is Violet Luif deze week ook als junior (social) media analist het team van Buzzcapture komen versterken. Zij gaat zich bezighouden met de monitoring en analyse van social mediakanalen voor een aantal van onze klanten. In dit blog stelt ze zich aan je voor. 

Lees verder

(Social) mediamonitoring in 5 vragen met: Victor Romijn (Hartstichting)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Marc Schweppe, senior adviseur beleidscommunicatie bij NBA, aan het woord. Deze week vertelt Victor Romijn, Community Manager bij de Hartstichting

Lees verder

Buzzcapture sponsor Social Media Week Rotterdam 2014

Rotterdam is het decor van de eerste Social Media Week van Nederland. Dit wereldwijde concept is naar ons land gehaald en Buzzcapture is trots te kunnen melden dat we sponsor zijn van dit event. Wereldwijd worden in diverse grote steden deze bijzondere weken tegelijkertijd georganiseerd. Buzzcapture zal met een stand te vinden zijn in het gratis, voor iedereen toegankelijke deel van het evenement, in het prachtige gebouw “De Rotterdam“.

Lees verder

Afvallers Expeditie Robinson bekend dankzij Social Media (SPOILER ALERT)

Het populaire tv-programma Expeditie Robinson start vanavond een nieuwe serie op RTL-5. Liefst 18 deelnemers reisden af naar een verlaten eiland zonder contact met de buitenwereld. En dus ook zonder smartphone en social media. Net als eerder dit jaar bij Wie is de Mol?  maakte Buzzcapture een analyse om te kijken wanneer de opnamen waren en welke BN’ers zich als eerste weer meldden op Social Media. En opnieuw met succes.  

Lees verder

Merk bouwen, start met LEGO

Op de terugweg van mijn roadtrip door Zweden en Denemarken, ben ik vorige week ook langs LEGO-land gereden. Ja, ik ben fan van LEGO. Vaak zou ik tussen werk door even willen LEGO’en om tijdens het bouwen over nieuwe ideeën na te denken. Daarnet heb ik ontdekt hoe ik vanaf nu kan bouwen vanachter m’n bureau zonder dat ik een bak met LEGO onder m’n bureau hoef te verstoppen. Wil jij dat ook? 

Lees verder

Waar houdt een stakeholder zich mee bezig?

Stakeholderanalyses zijn essentieel om structureel inzicht te krijgen in de interesses, visie en activiteiten van je stakeholders. Ook is het handig om een netwerk analyse te maken met andere stakeholders, waarmee de positie en invloed van een stakeholder snel kunnen worden bepaald. In dit blog wordt uiteengezet wat Buzzcapture kan leveren op het gebied van dit soort persoonlijke stakeholderanalyses.

Lees verder