Menu

Roundup: Social Media tijdens het WK Voetbal 2014

De finale van het WK voetbal is het meest besproken sportevenement ooit op Twitter en Facebook. Op beide platformen werd het record dat was gevestigd tijdens de Superbowl 2013 verbroken. Een maand lang domineerde het WK alle kanalen en daarom is het tijd voor een round-up, wat zullen we ons over een aantal jaar nog herinneren van het WK? In dit blog vind je een samenvatting die Alex van Leeuwen dinsdag 15 juli zal bespreken op BNR Nieuwsradio. 

Lees verder

Waarom ziekenhuizen met (social) mediamonitoring starten

Ook steeds meer ziekenhuizen ontdekken de meerwaarde van (social) mediamonitoring voor het managen van hun online en offline reputatie. Als communicatieadviseur of woordvoerder van een ziekenhuis wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt. Wil je weten of (social) mediamonitoring ook voor jouw ziekenhuis relevant is? Hieronder 8 redenen waarom wel!

Lees verder

46% voetballers op WK actief op Twitter

Van alle 736 voetballers die in de de WK-selectie in Brazilie zijn opgenomen, heeft 46% een Twitteraccount. De Verenigde Staten heeft met 21 spelers de meeste Twitteraars in de selectie voor Spanje en Colombia. In Rusland, Griekenland en Kroatie Twitteren de spelers bijna niet. Als warming-up voor de wedstrijd Nederland-Argentinie vindt je hier een aantal Twitterfeitjes.

Lees verder

Jij gaat op vakantie, maar social media niet: wat nu?

Nu de zon volop schijnt, zijn de vakantieplannen de meest besproken onderwerpen onder werktijd. Ik hoop ook voor jou dat je deze zomer je laptop even mag dichtklappen. Je inbox leeg, bureau opgeruimd en schoon: je bent klaar voor vertrek. Maar hoe laat je je community achter? Hieronder een aantal tips om social media draaiende te houden tijdens jouw afwezigheid.

Lees verder