Menu

Spoilervrije versie Expeditie Robinson-analyse op Marketingfacts

Gisteren viel in de achtste aflevering van Expeditie Robinson de vijfde deelnemer af die Buzzcapture vooraf in een Social Media analyse had voorspeld. Hiermee blijkt de analyse volledig juist te zijn en zelfs al in een heel vroeg stadium van het programma. Speciaal voor iedereen die niet wil weten wie de finalisten zijn, heb ik dat deel uit de analyse weggelaten en een aparte versie geschreven voor Marketingfacts.

Lees verder

Buzzcapture combineert handmatige met automatische sentimentanalyse

Buzzcapture gelooft in handmatige sentimentanalyse. Daarom heeft Buzzcapture eigen codeurs in dienst die uitingen op social media handmatig labelen en de betrouwbaarheid van een sentimentanalyse flink verhogen. Om toch een snelle sentimentanalyse te kunnen bieden heeft Buzzcapture nu ook een automatische sentimentanalyse toegevoegd, deze sentimenten worden ook binnen 24 uur gecontroleerd door onze codeurs. Een ideale mix om de kwaliteit van de sentimentanalyse te waarborgen. 

Lees verder

How does sentiment analysis work?

Onder aanvoering van CTO Eike Dehling zetten onze techies zich elke dag keihard in voor Buzzcapture. Af en toe bloggen zij ook over hun bevindingen. Vandaag een post van Eike over de unieke combinatie van automatisch en handmatig sentiment die Buzzcapture heeft. Zoals altijd is deze post in het Engels, omdat de computertaal internationaal is. Today’s post is from the tech team; since we come from five different countries, our work (and this post) is in English. Today we’re investigating sentiment analysis.

Lees verder

Meeting Nederlandse fans met vlogger loopt uit de hand

Vloggers (video bloggers) zijn ongekend populair in Nederland. Zonder dat het grote publiek (dat vooral tv kijkt) deze persoon kent, zijn er op YouTube tienduizenden kijkers die de vlogs dagelijks volgen. Af en toe organiseren vloggers dan ook een “fandag” om fans de kans te geven hun held of heldin eens in het echt te ontmoeten. Zondag liep (een pas vrijdag aangekondigde) meeting met vlogger Enzo Knol zo uit de hand, dat hij de politie in moest schakelen.

Lees verder

(social) mediamonitoring in 5 vragen met Marc van den Boom (SNS Bank)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Dennis Rijntjes, marketingmanager online en social media bij EY, aan het woord. Deze week vertelt Marc van den Boom, social media manager bij SNS Bank

Lees verder

Studenten Utrecht Data School #4 aan de slag met Buzzcapture

Hoe vind je zo snel mogelijk de juiste informatie in een enorme grote hoeveelheid data? Het analistenteam van Buzzcapture is iedere dag bezig ‘big data’ te analyseren en toe te passen voor diverse bedrijven en branches. Omdat er in de enorme bak met data nog veel meer te onderzoeken is, werkt Buzzcapture alweer voor de vierde keer samen met de Utrecht Data School. Zes teams van studenten zoeken antwoord op originele onderzoeksvragen onder leiding van nieuwe media specialist Thomas Boeschoten. Op 29 oktober presenteren de studenten hun resultaten tijdens een symposium.   

Lees verder

Meerwaarde (social) mediamonitoring rondom pers- en crisismomenten

Iedere Corporate Communicatie afdeling heeft er mee te maken: de drukke momenten waarbij je organisatie in de snelkookpan zit van mediahectiek en alles tegelijkertijd gebeurt. Ontstaan door een crisis, persevenement, grote campagne of publicatie van kwartaalcijfers. Hoe zorg je dat je de workload voor de communicatieafdeling behapbaar houdt en toch snel alle media-inzichten verzamelt?

Lees verder

Hoe maak je een stakeholderanalyse in de transportsector?

Er wordt veel gesproken over bedrijven in de transportsector. Of het nu om goederenvervoer, spoorvervoer, luchtvaart, binnenvaart, opslag, post of koeriersdensten gaat: in de online en offline media verschijnen veel berichten over deze bedrijven. Door een stakeholderanalyse te maken, breng je snel in beeld wat er speelt onder de mensen die belangrijk zijn voor je bedrijf.

Lees verder