Menu

Tips voor contentkalender oktober: Dierendag, Wintertijd en Halloween

Het is alweer 10 maanden geleden dat je de Contentkalender van Buzzcapture ontving. Nog maar 3 maanden te gaan en hopelijk heb je dit jaar veel content op tijd kunnen schrijven. Omdat het in september waarschijnlijk weer een drukke periode is geweest, waarin iedereen terugkwam van vakantie, helpt Buzzcapture je met enkele tips om ook in oktober op tijd je content te schrijven. Onze tips voor de komende maand.

Lees verder

Social Media reageert “verbolgen” op breken iPhone 6

Aanstaande vrijdag zal de iPhone 6 in Nederland gelanceerd worden. Twee dagen voor de introductie in Nederland blijkt het ‘Plus’ model van het toestel met een vervelend euvel te kampen: door de omvang zou het toestel makkelijk krom trekken wanneer deze voor een langere tijd in een broekzak zit. Apple heeft op dit moment nog niet gereageerd, maar hoe wordt er op social media gereageerd op dit nieuws? Buzzcapture ging op onderzoek uit en kwam met de volgende resultaten.

Lees verder

(Social) mediamonitoring in 5 vragen met: Maartje de Kort (Tele2)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Victor Romijn, Community Manager bij de Hartstichting, aan het woord. Deze week vertelt Maartje de Kort, Social Media Manager bij Tele2

Lees verder

Social Media Analyse Prinsjesdag live op BNR

Vandaag is het alweer de derde dinsdag van september. De plannen van het kabinet worden gepresenteerd en Social Media kan zich weer uitleven over hoedjes, de troonrede en natuurlijk ook over de plannen zelf. Dit jaar zit ik namens Buzzcapture in Nieuwspoort bij de tijdelijke studio van BNR Nieuwsradio om verslag te doen wat zich op Social Media afspeelt. Ik noem niet alleen de meest geretweete berichten, maar probeer op basis van onze data diepgang in de analyse te brengen. 

Lees verder

João Santos versterkt Buzzcapture development team

Buzzcapture timmert hard aan de weg. Nadat we vorige maand Kevin al aan je voorstelde, begon ook Violet deze week. En vandaag stellen we alweer een nieuw member van ons team aan je voor! Niet alleen ons analistenteam is gegroeid, ook het developmentteam breidt uit. Zoals je hebt kunnen lezen bloggen ook onze techies steeds vaker. Daarom laten we je ook graag met de mensen kennis maken die Buzzcapture helpen te bouwen. In het Engels stelt onze aanwinst João zich voor.
Lees verder

Violet Luif nieuwe (social) media analist van Buzzcapture

Door de enorme groei van het aantal klanten breidt het Buzzcapture team steeds verder uit. Nadat vorige maand Kevin is gestart, is Violet Luif deze week ook als junior (social) media analist het team van Buzzcapture komen versterken. Zij gaat zich bezighouden met de monitoring en analyse van social mediakanalen voor een aantal van onze klanten. In dit blog stelt ze zich aan je voor. 

Lees verder

(Social) mediamonitoring in 5 vragen met: Victor Romijn (Hartstichting)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Marc Schweppe, senior adviseur beleidscommunicatie bij NBA, aan het woord. Deze week vertelt Victor Romijn, Community Manager bij de Hartstichting

Lees verder

Buzzcapture sponsor Social Media Week Rotterdam 2014

Rotterdam is het decor van de eerste Social Media Week van Nederland. Dit wereldwijde concept is naar ons land gehaald en Buzzcapture is trots te kunnen melden dat we sponsor zijn van dit event. Wereldwijd worden in diverse grote steden deze bijzondere weken tegelijkertijd georganiseerd. Buzzcapture zal met een stand te vinden zijn in het gratis, voor iedereen toegankelijke deel van het evenement, in het prachtige gebouw “De Rotterdam“.

Lees verder