Menu

Reputatiemanagement gaat óók over beeld

Als specialist in mediamonitoring en reputatiemanagement weten we dat niet alleen woorden je reputatie kunnen beïnvloeden, maar dat ook beeldmateriaal en zakelijke portretfoto’s bepalend zijn. Nog vaak genoeg zien we dat organisaties zich uitsluitend focussen op de berichtgeving en daarbij vergeten te kijken naar hoe een CEO er online of in het nieuws eigenlijk uitziet. Een gemiste kans.

Lees verder

Interview met Buzzcapture partner Media Distillery bij BNR Nieuwsradio

Dinsdag 18 november waren Joost de Wit en Geert Vos van Media Distillery te gast bij BNR Nieuwsradio. Sinds enkele maanden biedt Buzzcapture deze realtime radio en tv monitoring aan binnen de Brand Monitor. Waarom is deze manier nu zo uniek en handig? In het tien minuten durende interview leggen de oprichters het uit.

Lees verder

Meet online en offline succes retail-campagne in één tool

Campagnes worden uitgerold over de paid, earned en owned media. Voor ieder kanaal is er wel een tool beschikbaar die het succes meet, maar uiteindelijk werk je nog altijd met meerdere tools die niet geïntegreerd zijn en andere output leveren. In Buzzcapture kun je het succes van zowel online als offline wel monitoren in één omgeving. Check hier de mogelijkheden.

Lees verder

(social) mediamonitoring in 5 vragen met: Edwin Bas (GFK)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Marc van den boom, social media bij SNS Bank, aan het woord. Deze week vertelt Edwin Bas, Divisie Manager Health van marktonderzoeksbureau GfK

Lees verder

Social Media reputatie bewaken van bouwkeet tot aan directiekamer

Waarom is het voor een bouwbedrijf zinvol om Social Media te monitoren? Reputatie is belangrijk voor grote bouwers en betrokken partijen bij de bouw. Daarom is het belangrijk om continu in de gaten te houden wat er online wordt gezegd en geschreven. Door monitoring toe te passen, hoeft niemand continu Social Media in de gaten te houden, om toch als eerste op de hoogte te zijn als er iets gebeurt.

Lees verder

Laat geen kans onbenut: social media monitoring helpt bij klantgesprekken

Consultants willen weten wat er speelt in de branche van de klant. Op hoog niveau mee kunnen praten met de ontwikkelingen is belangrijk, maar veel tijd om het online nieuws te volgen is er niet. Om in korte tijd het belangrijkste nieuws te kunnen filteren, is Buzzcapture een veelgebruikte tool in Consultancy. Lees hier hoe jij hier ook gebruik van kunt maken.

Lees verder