Menu

Hulpmiddel voor je contentkalender 2016

Voor marketeers is het hate it or love it: merken die inhaken op de actualiteit. Als een merk snel en creatief inhaakt op de talk of the town kun je een social mediahit scoren, maar ook een slechte inhaker kan viral gaan. In veel gevallen is de actualiteit al bekend en daarom kun je ook nu alvast nadenken op welke dagen van 2016 je wilt gaan inhaken. Om je te helpen presenteert Buzzcapture ook dit jaar de Contentkalender 2016.

Lees verder

Social Media legt ons drankgedrag bloot

De Nederlandse social mediagebruiker praat graag over drank. Of het nu over koffie, cola, likeurtjes, bier of sterke drank gaat: er worden jaarlijks tienduizenden berichten over geplaatst. Als je alle berichten gaat analyseren kun je veel data verkrijgen over het drankgedrag. In welke periode van het jaar, op welke dag en hoe laat drinkt de Nederlander zijn favoriete drankje?

Lees verder

Hoe plan je PR-campagnes rondom seizoensgebonden dranken?

Hoe je via social media kunt meten wanneer bepaalde dranken gedronken worden laten we zien in ons onderzoek van vanmiddag. Maar hoe kun je als PR-bureau of online marketeer van een drankmerk echt inspelen op deze statistieken? We vroegen Kim Waninge, PR & Communicatiemedewerker bij TALK ABOUT PR & Communicatie, naar haar ervaringen met seizoensgebonden dranken. Zij werkt voor het Italiaanse drankmerk ZADI (o.a Hugo l’originale) en sinds kort is daar Walcher aan toegevoegd. Dit merk heeft naast biologische amaretto, limoncello, wodka en gins ook drie winterse likeuren, waarvoor seizoen en timing dus een heel belangrijke rol speelt.

Lees verder

Vacature: Crawling Engineer

Buzzcapture is op zoek naar een nieuwe Crawling Engineer! Als Crawling Engineer ben je binnen ons datateam verantwoordelijk voor het uitbreiden en onderhouden van het bereik van onze monitoring. Je zult onze parser configureren om efficiënt en correct te werken. Je zult onze web spider instrueren hoe sites te doorzoeken en nieuwe content te ontdekken.

Lees verder