Menu

Van trending topic tot social shitstorm: Hoe herken je een crisis vanuit social media perspectief?

Een crisis kan ontstaan op verschillende kanalen. Ondanks dat er veel ongeverifieerde informatie te vinden is, wenden veel stakeholders zich tot social media als informatiebron. Social media vormen hierdoor een unieke marktplaats van meningen en feiten van de massa, individuen, instanties en officiele statements. Een tweet kan leiden tot een reputatie crisis die wordt opgepakt door offline media of een item bij Radar zorgt voor een enorme stroom aan negativiteit op je social kanalen. Online en offline media zijn tegenwoordig zo in elkaar verweven dat het niet veel verschil maakt waar de crisis ontstaat; des te meer hoe je ermee omgaat.

In deze blogreeks loopt ik door verschillende aspecten van een crisis heen, maar met name gericht op social media en online reputatiemanagement.

Lees verder

De grote shampoo, vitamine en luier battle

Er heerst trammelant in drogisterij land. Er schieten ‘vitamine shops’ de grond uit en traditionele drogisterijen breiden hun assortiment steeds meer uit om als het ware een soort warenhuis positionering te kunnen neerleggen bij hun consumenten. We bekeken de social media pagina’s van de meer traditionele drogisterijen D.I.O., DA, en Etos en vergeleken deze met de drogisterij concepten die het over een hele andere boeg gooien: namelijk OP=OP Voordeelshop, Kruidvat, Trekpleister en de jongste keten Vitaminestore.

Lees verder

Record: Meeste berichten over hitte in 2016 vandaag gemeten

Vandaag werd er een record gezet in 2016. Nog nooit eerder praatten er zoveel mensen op één dag over het warme weer. Nog voor het einde van de dag werd het record verbroken. Op de teller staan inmiddels 6.644 berichten in media over het warme weer. Dit gebeurde nog nooit dit jaar. De twee plaats is 23 juni 2016 toen 4.682 keer bericht werd over hitte. De derde plaats gaat naar 5 juni. Toen berichtten 3.203 mensen over hoge temperaturen.

Lees verder

[Case] Racisme en cultural appropriation in Nederlandse pretparken

Meerdere malen deze maand kwam het attractiepark Efteling in Kaatsheuvel in opspraak. Het attractiepark werd beticht van vermeende discriminatie. De actiegroep Stop Oppressive Stereotypes beschuldigt de Efteling op Facebook van racisme. Ze vinden de stereotyperingen van Afrikaanse kannibalen en bosjesmannen kwetsend. In een brief aan het sprookjespark protesteert de Facebook-groep Stop Oppressive Stereotypes (SOS) tegen de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Laatstgenoemde attractie draait om een Afrikaanse kannibaal met een lepel door zijn neusgaten, tussen draaiende kookpotten. 

Lees verder

Pokémon Go verovert Nederland ook online

We kunnen er niet meer om heen. Op social media, nieuwssites, blogs en overal om ons heen spelen mensen de nieuwe app-sensatie: Pokémon Go. Nintendo liet vandaag opnieuw een sterke winst optekenen (+12,7%). Sinds de populaire app Pokemon Go vorige week woensdag uitkwam, is het aandeel al met ruim 50% in waarde gestegen. We doken de statistieken in het keken wat Nederlanders vinden van Pokémon Go.

Lees verder

Verder kijken dan de mediawaarde, what’s next?

Tussen 14 en 16 juni 2016 nam Buzzcapture deel aan de AMEC conferentie in Londen.  AMEC staat voor de Association for Measurement and Evaluation of Communication, en geldt als de leidende internationale branche organisatie als het gaat om de ontwikkeling van uniforme mondiale standaarden voor communicatie onderzoek. Het uiteindelijke doel van AMEC is de reële waarde van je communicatie en PR-activiteiten te kunnen bepalen. Wat levert het daadwerkelijk op en op welke manier heeft dit impact op je reputatie? Zo meet je betrouwbaar het effect van je communicatie en PR activiteiten: een stap verder kijken dan de mediawaarde.

Diezelfde brancheorganisatie met leden in meer dan 40 landen introduceerde een aantal jaren terug de Barcelona Principles 2.0 waarbij de effecten zoveel mogelijk worden gekoppeld aan de doelstellingen van de organisatie in plaats van niet bestaande PR-waarden.

Lees verder

[Photo update] New Buzzcapture office!

Het afgelopen jaar heeft Buzzcapture een grote groei doorgemaakt. Zowel in het aantal klanten als het aantal mensen. Toen we bijna bij elkaar op schoot zaten, werd het tijd om ons geliefde en vertrouwde pand aan de Herengracht te verruilen voor een nieuwe plek.

Na lang zoeken en verschillende locaties te hebben bezocht met een groot deel van het Buzz-team, is de keuze gevallen op een voormalige autogarage aan de Overtoom in Amsterdam. 

Lees verder
Sluiten

Gratis demo aanvragen

    Wat zijn de voordelen van Buzzcapture?

  • Monitoren van alle online en offline media
  • Dagelijkse nieuwsvoorziening per e-mail
  • Handmatige en automatische sentimentanalyse
  • ROI/Mediawaarde meten geïntegreerd
  • Dynamische rapportages maken
  • Geïntegreerde webcaremodule
captcha