Menu

Contentkalender september: Terug naar school, werk, tv en de amateurclub

Het is weer tijd om je contentkalender om te slaan. September staat voor de deur en mensen keren terug van vakantie. Je klanten komen ook terug uit de zon en hebben onder de palmboom veel nieuwe plannen bedacht. Dus krijg je het als Community Manager weer drukker dan de afgelopen maanden. Als je nu alvast nadenkt over je posts in september, voorkomt dat straks stress. Lees onze tips voor de maand september.

Lees verder

Vijf toepassingen voor (social) media monitoring in de ouderenzorg

Social media monitoring binnen de ouderenzorg? De eerste reactie hierop is vaak: “Zoveel valt er toch niet te monitoren onder senioren?” Afhankelijk van wat je wilt bereiken met monitoren zijn er vele toepassingen om zinvolle informatie naar boven te halen. Met monitoren alleen ben je er uiteraard nog niet; het gaat er uiteindelijk om om de informatie zinvol te gebruiken én opvolging te geven aan berichten. Hieronder vijf toepassingen voor (social) media monitoring in de ouderenzorg.  

Lees verder

Lees hier waarom Facebook clickbait aanpakt

Een nieuwe aanpassing in de algoritmen van Facebook moet er voor zorgen dat er minder spam in de nieuwsfeed verschijnt. Facebook wil het gebruik van clickbait, prikkelende titels om bezoekers naar websites te lokken, zo veel mogelijk voorkomen. Het sociale netwerk gaat hiervoor gebruik maken van gegevens die bijhouden hoe lang bezoekers op een site blijven hangen, zo meldt Mashable.

Lees verder

(Social) mediamonitoring in 5 vragen met: Marc Schweppe (NBA)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Robin Wollenberg, social media manager bij BAM Utiliteitsbouw, aan het woord. Deze week vertelt Marc Schweppe, senior adviseur beleidscommunicatie bij NBA

Lees verder

Buzzcapture bij BNR: Verheerlijken geweld op Social Media verbieden?

Het verheerlijken van terroristisch geweld moet strafbaar worden, vindt het CDA. Daartoe gaat het een wetsvoorstel indienen bij de Tweede Kamer. BNR vroeg Buzzcapture in de uitzending of dit een verstandig plan was en Jaap van Zessen gaf aan dat dit voorstel makkelijk te omzeilen is en dat door het open netwerk juist goed meegelezen kan worden met de tegenstanders.

Lees verder

Een nieuw Twitter experiment: Favorieten in je timeline

Twitter experimenteert wel vaker met nieuwe features om het platform te verbeteren, maar het meest recente experiment heeft veel impact voor iedere Twittergebruiker. Tweets die worden toegevoegd aan de favorieten verschijnen nu namelijk als retweets in de timeline. Omdat de verandering de functie van de “favorite-knop” behoorlijk beïnvloedt, zet ik op dit blog de belangrijkste wijzigingen uiteen. 

Lees verder

Goed doel profiteert van aandacht Social Media campagne ALS Ice Bucket Challenge

ALS is een vreselijke spierziekte die gelukkig vrij zeldzaam is, maar (op dit moment) nog niet te genezen. In Nederland lijden ongeveer 1.000 mensen aan de ziekte mede door schokkende reclames wordt aandacht gevraagd voor de dodelijke ziekte. Op dit moment wordt er door een “ice bucket challenge” aandacht gevraagd voor de ziekte en inmiddels is de actie “viral” gegaan en overgewaaid uit de Verenigde Staten. 

Lees verder