Menu

10 meest besproken #DWDD momenten van seizoen 2014/2015

De Wereld Draait Door bestaat 10 jaar en lijkt op basis van kijkcijfers populairder dan ooit. De talkshow verbeterde haar eigen kijkcijferrecord en sinds dit seizoen wordt ook hashtags in beeld getoond en wordt tijdens de uitzending verwezen naar social media accounts. Buzzcapture meet wat er over het programma wordt gezegd en maakt een social media analyse van de 10 meest besproken momenten van dit seizoen.

Lees verder

Social Media warmt zich op voor #ESF15

Het Eurovisie Songfestival zorgt jaarlijks voor een explosie aan kijkcijfers en sociale media activiteiten. Ook dit jaar verheugen veel mensen zich nog meer op alle commentaren op social media dan op de tv-avond zelf. Het second screen is niet meer weg te denken bij het songfestival. Deze week kun je live alles lezen wat er gezegd wordt en filtert Buzzcapture voor jou de belangrijkste berichten.

Lees verder

(Social) media monitoring voor koepelorganisaties en brancheverenigingen

Doordat brancheverenigingen en koepelorganisaties met aangesloten leden te maken hebben, wordt er door zowel de binnen- als buitenwacht veel over ze gesproken. Media, politici, directie, sponsoren, partners en leden hebben én verwachten een mening van de organisatie en het is teveel om alles wat gezegd wordt bij te houden. Door (social) media monitoring toe te passen filter je de belangrijkste trends en actoren en weet je direct wat er speelt als er naar een standpunt wordt gevraagd. Lees hier hoe je dit kunt toepassen.

Lees verder

Drastische verandering bij zoekfunctie Facebook

Facebook kondigde onlangs grote veranderingen aan in haar Graph API,  de zoekfunctie binnen Facebook. Vroeger kon je binnen alle niet-afgeschermde profielen van mensen zoeken naar geplaatste berichten, maar dat is op 1 mei 2015 voorbij. Dit heeft gevolgen voor alle social media monitoring leveranciers en dus ook voor het aantal berichten dat je in Buzzcapture terug kunt vinden. Lees hier wat er precies gaat veranderen.

Lees verder