Menu

Webcare: KPI’s

In mijn functie sta ik dagelijks in contact met webcareteams van verschillende organisaties. In deze reeks blogs deel ik mijn ervaringen en inzichten met betrekking tot webcare. Ik ging hiervoor in gesprek met onder andere Tele2, SNS, Ziggo, Insided en ASN bank. Twee weken geleden schreef ik in het eerste deel over doelstellingen van webcare. In deel 2 vorige week: je doelen zijn gesteld, hoe ga je nu je webcare organiseren? Deze week in het laatste deel; KPI’s.

Lees verder

Webcare organiseren

In mijn functie sta ik dagelijks in contact met webcareteams van verschillende organisaties. In deze reeks blogs deel ik mijn ervaringen en inzichten met betrekking tot webcare. Ik ging hiervoor in gesprek met onder andere Tele2, SNS, Ziggo, Insided en ASN Bank. Vorige week schreef ik in het eerste deel over doelstellingen van webcare. In deel 2 van deze serie: je doelen zijn gesteld, hoe ga je nu je webcare organiseren?

Lees verder

Webcare is meer dan klantenservice

In mijn functie sta ik dagelijks in contact met webcareteams van verschillende organisaties. In deze blogreeks deel ik mijn ervaringen en inzichten met betrekking tot webcare. Ik ging hiervoor in gesprek met onder andere Tele2, SNS, Ziggo, Insided en ASN bank. Deel 1 van deze serie: webcare is meer dan klantenservice.

 

Lees verder
Sluiten

Gratis demo aanvragen

    Wat zijn de voordelen van Buzzcapture?

  • Monitoren van alle online en offline media
  • Dagelijkse nieuwsvoorziening per e-mail
  • Handmatige en automatische sentimentanalyse
  • ROI/Mediawaarde meten geïntegreerd
  • Dynamische rapportages maken
  • Geïntegreerde webcaremodule
captcha