Menu

Stage: Leer alles over Social Media Analyse bij Buzzcapture

Buzzcapture is een grote Nederlandse (Social) Media Monitoringtool met een eigen afdeling van analisten. Vanaf begin 2015 heb je een unieke kans om stage te lopen en te leren van ervaren analisten en de broodnodige werkervaring op te doen. In het hartje van Amsterdam bieden wij je de mooiste leerplek aan op het gebied van dataonderzoek en Social Media.

Lees verder

Rapport #SMING14: Social media gebruikers volgen nieuws actiever

Vanmorgen presenteerde ING het jaarlijkse #SMING rapport. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat social media gebruikers het nieuws actiever zijn gaan volgen en vaker praten over nieuws dat gelezen wordt via social media. Veel respondenten delen het nieuws en hun mening daarover ook via social media. Maar nog vaker praten zij offline over nieuws dat zij via social media lazen. 58% van de social mediagebruikers ziet hier tenminste wekelijks nieuwsberichten. Opvallend is dat 27% van de social mediagebruikers zegt hier nooit nieuwsberichten te zien. Bekijk hier alle resultaten.

Lees verder

(social) mediamonitoring in 5 vragen met: Jaap de Bruijn (VGZ)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Edwin Bas, divisie Manager Health van GFK, aan het woord. Deze week vertelt Jaap de Bruijn, woordvoerder Corporate Communicatie bij VGZ.

Lees verder

5 meest gelezen Buzzcapture blogs van november

Op het blog van Buzzcapture lees je het laatste Social Media nieuws, de laatste ontwikkelingen op het gebied van webcare en monitoring en interviews met mensen uit het vak. De bezoekersaantallen op ons blog nemen de afgelopen maanden fors toe. Omdat ook het aantal blogs toeneemt, willen we je op de eerste dag van de nieuwe maand graag de 5 meest gelezen blogs van de maand voorschotelen. Zo pik je het meest gelezen nieuws toch nog even mee!

Lees verder

Buzzcapture contentkalender december: feestdagen, jaarlijstjes en -plannen

Buzzcapture stuurde dit jaar de contentkalender 2014 als kerstcadeau en plaatste de digitale versie van de kalender online op Marketingfacts. Om een duwtje in de goede richting te geven gaven we  iedere maand een vooruitblik en en enkele tips geven om je content beter te kunnen plannen. De hele kalender is hier te bekijken.We zijn druk bezig een nieuwe kalender voor 2015 te maken, maar zoals iedere maand ontvang je eerst de tips voor de maand december. 

Lees verder