Menu

Case #IFFR15: Waarom is (Social) Mediamonitoring zo geschikt voor culture festivals?

Als marketeer of communicatiemedewerker bij een cultureel evenement komt er veel op je af. Promotie, communicatie voor, tijdens en na het evenement, foto- en filmmateriaal delen met bezoekers en nog veel meer. Én je wilt na afloop een rapport maken van hoe het evenement verlopen is en wat volgend jaar beter kan. Hoe doe je dat handig? Met de monitoringstool van Buzzcapture kun je snel de belangrijkste informatie van media, bezoekers, sponsors, tv-kijkers én medewerkers verzamelen en in korte tijd samen met de belangrijkste informatie over het evenement inzichtelijk maken. Als voorbeeld nemen we #IFFR15.

Lees verder

Ollie Peeters nieuwe (social) media analist bij Buzzcapture

Door de enorme groei van het aantal klanten breidt het Buzzcapture team steeds verder uit. Nadat enkele maanden geleden Kevin en Violet zijn gestart is deze week ook Ollie Peeters als junior (social) media analist het team van Buzzcapture komen versterken. Zij gaat zich bezighouden met de monitoring en analyse van social mediakanalen voor een aantal van onze klanten. In dit blog stelt ze zich aan je voor. 

Lees verder

5 vragen over (social) mediamonitoring met Harold Reusken (ING)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Jaap de Bruijn, woordvoerder Corporate Communicatie bij VGZ, aan het woord. Deze week vertelt Harold Reusken, specialist social media en PR bij ING Nederland

Lees verder

Social Media monitoring kan toegevoegde waarde consultancy bewijzen

De consulting markt zal in de komende jaren meer verandering ondergaan dan in de laatste honderd jaar het geval is geweest. Een enorme verstoring van de businesmodellen in de markt wordt verwacht door invloedrijke consultants. Volgens de consultants is er een toegenomen focus op de toegevoegde waarde en de democratisering van kennis. Lees in dit blog hoe Social Media monitoring kan helpen de toegevoegde waarde te bewijzen.

Lees verder

Monitor de online én offline reputatie van woningcorporaties in één tool

Woningcorporaties zijn vaak in het nieuws. Het is onmogelijk om als woordvoerder alles wat er gezegd wordt op Social Media, online nieuwssites, blogs en fora te lezen en ook nog tijd over te houden voor ander werk. Daarnaast wordt er ook in de traditionele media over je gesproken, vaak verschijnen er berichten op radio en tv of in kranten en magazines. In de Brand Monitor van Buzzcapture kun je in korte tijd toch de belangrijkste zaken lezen en alerts krijgen als je veel besproken wordt via geïntegreerde media monitoring.

Lees verder

Kan Social Media ook dit jaar afvaller “Wie is de Mol?” voorspellen?

Een nieuw seizoen “Wie Is De Mol?” begint op Nieuwjaarsdag. Ook in 2015 hebben tien deelnemers een contract moeten tekenen inclusief een grote boete als zij ook maar íets over het spelverloop uitlekken. Vorig jaar waren de afgevallen WIDM-deelnemers op te sporen via Twitter en Instagram en ook bij Expeditie Robinson gingen de deelnemers later het jaar de fout in. Voor zulke mega producties was dit niet zo slim. Hebben de deelnemers dit jaar hun lesje geleerd? Lees verder als je het antwoord op die vraag wilt weten, maar let op: misschien zit er wel een spoiler in!

Lees verder