Menu

Scheveningen meest populaire strand van Nederland

Gedurende de zomer hebben Nederlanders het meest over het strand van Scheveningen gesproken in combinatie met strand of badplaats, zo publiceerde onder andere het AD na onderzoek van reputatiespecialist Buzzcapture. De Zuid-Hollandse badplaats staat hiermee op nummer 1 als meest populaire badplaats van Nederland. Op nummer 2 tevens een Zuid-Hollands strand: Noordwijk. De 3e plaats gaat naar het Noord-Hollandse strand van Zandvoort. Met hetzelfde percentage, maar minder bericht komt het strand van Bergen op de vierde plaats. 

Radiozender FunX interviewde onze Kevin Lamers (met een strandbriesje op de achtergrond) over het onderzoek. Luister het interview hier terug.

Lees verder

3 tips om te starten met influencermarketing

Consumenten zijn steeds minder vatbaar voor reclameboodschappen ze kiezen liever voor kleinschalige en gerichte boodschappen afkomstig van een inspirerend persoon die actief is op een platform dat bij hen past. Zij zoeken online naar iemand met wie zij zich kunnen identificeren (leeftijd, interesse, normen, waarden) en waar ze zich vertrouwd bij voelen. De traditionele word of mouth wordt naar social media verplaatst. Influencers zijn personen die gezien worden als online inspirators.

Een influencer is een persoon die een grote invloed heeft op haar/zijn netwerk. Dit kan een celebrity of personality zijn, maar ook steeds vaker een onbekend iemand die een eigen netwerk heeft opgebouwd met betrekking tot een bepaald thema of onderwerp. Met name fashion-, food-, fitness- en beautybloggers hebben de laatste jaren grote successen geboekt.

In deze blogserie licht Buzzcapture’s Content Strateeg Kevin Lamers uit op welke manier je media monitoring in kan zetten als tool voor influencermarketing.

Lees verder

Stage: Communicatie & Multimedia Design

Ben jij een student in de richting vormgeving of multimedia design, heb je ervaring met WordPress, Photoshop en wil jij je onderscheiden met relevante werkervaring op je CV? Dan is een stage bij Buzzcapture iets voor jou! Wij leren je hoe je met big data relevante content kunt creëren en publiceren voor de nationale én internationale markt.

Wij zoeken een stagiair(e) die in de richting communicatie en multimedia studeert. Vereiste is dat je alles kan met Photoshop en een creatief genie bent. Je wordt begeleid door het ambitieuze marketing team van Buzzcapture.

Lees verder

Vacature Job: ‘Backend Developer’ – Amsterdam

Are you passionate about big data, scalability problems or cool data visualisations? Then team Buzzcapture is looking for you! We are working on the latest trends in media monitoring and for the second year in a row we have been chosen as one of the best media monitoring tools worldwide. We have an informal yet ambitious culture, our team of developers and social media consultants works from the center of Amsterdam and we are looking right now for a new Senior Backend Developer.

Lees verder

Vluchtelingen, huizenprijzen en sociale huur belangrijkste onderwerpen binnen woningbouwsector

De woningbouwsector is bij uitstek een sector waar altijd over gepraat wordt. De huurprijzen stijgen de pan uit en woningen buiten grote steden worden nog steeds minder snel verkocht als voor de crisis, zo beweren critici. We namen de sector onder de loep en bekeken wat de doelgroep en influencers over de sector te zeggen hebben. Wat zijn de belangrijkste topics die spelen bij huurders of verkopers van huizen. Wij zochten het uit. 

Lees verder

Is het nou ‘friet’ of ‘patat’?

De discussie lijkt nooit op te houden; is het nu patat of friet? Taaltechnisch gezien maakt het niet uit, maar mensen hebben zo hun voorkeur. Buzzcapture keek op online bronnen als sociale media, fora, nieuwssites en blogs naar hoe Nederlanders én Belgen de gefrituurde aardappeltjes het liefst noemen. Monitoring op de volgende bronnen levert een opvallende uitkomst op.

Lees verder

Van trending topic tot social shitstorm: hoe ga je intern om met een social media crisis?

Wanneer er een crisis uitbreekt, is het belangrijk te weten wat er speelt voordat je een statement naar buiten brengt of te bekijken welke stakeholders de belangrijkste groep zijn binnen de crisis of discussie. Bij een crisis wordt social media een belangrijke informatiebron. Zowel de eigen social media accounts van de organisatie als alle informatie die gepost wordt op social media geven inzicht in het gehele speelveld van de crisis. Beweringen van stakeholders, reacties van publiek en welke aspecten worden overgenomen door journalisten.

Lees verder
Sluiten

Gratis demo aanvragen

    Wat zijn de voordelen van Buzzcapture?

  • Monitoren van alle online en offline media
  • Dagelijkse nieuwsvoorziening per e-mail
  • Handmatige en automatische sentimentanalyse
  • ROI/Mediawaarde meten geïntegreerd
  • Dynamische rapportages maken
  • Geïntegreerde webcaremodule