Menu

Studenten Utrecht Data School #4 aan de slag met Buzzcapture

Hoe vind je zo snel mogelijk de juiste informatie in een enorme grote hoeveelheid data? Het analistenteam van Buzzcapture is iedere dag bezig ‘big data’ te analyseren en toe te passen voor diverse bedrijven en branches. Omdat er in de enorme bak met data nog veel meer te onderzoeken is, werkt Buzzcapture alweer voor de vierde keer samen met de Utrecht Data School. Zes teams van studenten zoeken antwoord op originele onderzoeksvragen onder leiding van nieuwe media specialist Thomas Boeschoten. Op 29 oktober presenteren de studenten hun resultaten tijdens een symposium.   

Lees verder

Meerwaarde (social) mediamonitoring rondom pers- en crisismomenten

Iedere Corporate Communicatie afdeling heeft er mee te maken: de drukke momenten waarbij je organisatie in de snelkookpan zit van mediahectiek en alles tegelijkertijd gebeurt. Ontstaan door een crisis, persevenement, grote campagne of publicatie van kwartaalcijfers. Hoe zorg je dat je de workload voor de communicatieafdeling behapbaar houdt en toch snel alle media-inzichten verzamelt?

Lees verder

Hoe maak je een stakeholderanalyse in de transportsector?

Er wordt veel gesproken over bedrijven in de transportsector. Of het nu om goederenvervoer, spoorvervoer, luchtvaart, binnenvaart, opslag, post of koeriersdensten gaat: in de online en offline media verschijnen veel berichten over deze bedrijven. Door een stakeholderanalyse te maken, breng je snel in beeld wat er speelt onder de mensen die belangrijk zijn voor je bedrijf.

Lees verder

Gastcollege big data analyse op Haagse Hogeschool

Net als vorig jaar werd Buzzcapture door Wim Hoogland uitgenodigd voor een (big data) gastcollege op de Haagse Hogeschool in Delft. Bij de minor Digitale Communicatie wordt vooral inzicht verkregen in de mogelijkheden en de voor- en nadelen van verschillende vormen van digitale communicatie door er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Namens Buzzcapture gaf ik het gastcollege.

Lees verder

(Social) mediamonitoring in 5 vragen met: Dennis Rijntjes (EY)

Wat is de meerwaarde van mediamonitoring voor online en offline reputatiemanagement, en hoe geef je hier intern vorm aan? Over dit onderwerp spreken we met ervaringsdeskundigen. Communicatieprofessionals voor wie dit een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk is. Vorige keer was Maartje de Kort van Tele2 aan het woord. Deze week vertelt Dennis Rijntjes, marketingmanager online en social media bij EY

Lees verder

Tips voor contentkalender oktober: Dierendag, Wintertijd en Halloween

Het is alweer 10 maanden geleden dat je de Contentkalender van Buzzcapture ontving. Nog maar 3 maanden te gaan en hopelijk heb je dit jaar veel content op tijd kunnen schrijven. Omdat het in september waarschijnlijk weer een drukke periode is geweest, waarin iedereen terugkwam van vakantie, helpt Buzzcapture je met enkele tips om ook in oktober op tijd je content te schrijven. Onze tips voor de komende maand.

Lees verder

Social Media reageert “verbolgen” op breken iPhone 6

Aanstaande vrijdag zal de iPhone 6 in Nederland gelanceerd worden. Twee dagen voor de introductie in Nederland blijkt het ‘Plus’ model van het toestel met een vervelend euvel te kampen: door de omvang zou het toestel makkelijk krom trekken wanneer deze voor een langere tijd in een broekzak zit. Apple heeft op dit moment nog niet gereageerd, maar hoe wordt er op social media gereageerd op dit nieuws? Buzzcapture ging op onderzoek uit en kwam met de volgende resultaten.

Lees verder