Menu

Anouk Cederboom nieuwe Software Tester Buzzcapture

Omdat de producten van Buzzcapture altijd in ontwikkeling blijven is Anouk Cederboom het Buzzcapture team komen versterken als Software Tester. Buzzcapture werkt met een inhouse development team dat altijd in ontwikkeling is om de producten te vernieuwen en verbeteren. Om te zorgen dat deze releases van hoge kwaliteit zijn, komt Anouk in beeld.  

Lees verder

Mike Swildens nieuwe stagiair in het marketingteam

Om de producten en uitingen van Buzzcapture naar een hoger niveau te tillen komt Mike Swildens de komende zes maanden bij Buzzcapture stage lopen. Mike woont en studeert in Utrecht. Hij komt stage lopen bij Buzzcapture vanuit de opleiding Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. 

Lees verder

5 manieren om (social) media monitoring in te zetten in de zorg

De laatste jaren is te zien dat steeds meer zorginstellingen starten met (social) media monitoring. Steeds meer organisaties gaan de noodzaak inzien en dat is ook logisch, want als zorginstelling heb je continu te maken met reputatie issues, veranderende wetgeving, vragen en klachten van cliënten en zo nu en dan crisismomenten. In dit blog worden een aantal belangrijke toepassingen voor zorginstellingen op een rij gezet.

Lees verder

Zijn dit de afvallers van Expeditie Robinson 2016? (let op: spoilers!)

Donderdag start een nieuw seizoen van het populaire RTL-programma Expeditie Robinson. Samen met Dennis Weening en Nicolette Kluijver reisden 14 BN’ers af naar een onbewoond eiland. Sommige deelnemers kozen ervoor hun social media accounts te laten beheren door iemand anders, toch is bij een aantal te zien dat ze eerder terug waren in Nederland. Onze social media-detective Jaap van Zessen heeft Buzzcapture verlaten en is nu media analist bij het AD, maar toch lees je hier wie volgens een social media analyse af gaan vallen. Let wel op: spoiler alert!

Lees verder

Wodka liefhebbers houden van honden, luisteren house en kijken naar SBS6

Door de inzet van social listening kom je er achter wat je doelgroep daadwerkelijk vindt en waar ze zich graag mee associeren en waar ze vandaan komen. Zo kan je ook gemakkelijk doelgroepen afbakenen om te onderzoeken wat de visie van een bepaalde doelgroep is en hoe je zet vervolgens het beste kan bereiken. Op deze manier weet je gelijk hoe een bepaalde groep stakeholders over jouw merk of een bepaalde branche denkt. Je zou hierbij kunnen denken aan journalisten, BN’ers, politici, artsen, DJ’s, beauty vloggers, name it.

Een andere interessante groep is… wodka-drinkers. Buzzcapture onderzocht de groep mensen die het afgelopen jaar over wodka heeft gepraat en legde deze doelgroep middels zoekvragen een aantal opties voor. We weten nu dat Nederlanders die wodka drinken hondenmensen zijn en veel over SBS6 spreken op social media. Het gaat hier dus over wodka in het algemeen. Dit zou je per merk kunnen toespitsen om te zien waar jouw online doelgroep het over heeft.

Voor het onderzoek is gekeken naar uitingen over wodka in het algemeen. Merken zijn niet los meegenomen. De onderzochte groep mensen heeft zich afgelopen jaar uitgelaten over wodka op social media. Het gaat hier dus om een selectieve groep van circa 35.000 mensen die zich actief heeft uitgelaten over wodka in de afgelopen 365 dagen. Zij zijn meegenomen in het onderzoek.

Lees verder

Van postorderbedrijf tot je deur: de reis van je pakket

Post en pakket diensten zijn bij uitstek organisaties waarbij monitoring een doorslaggevende factor kan zijn in handelen. Voordat je pakketje of brief bij jou op de deurmat ligt, gaat deze door talloze handen. We duiken de data in om te kijken wat voor een zaken er aan de orde van de dag zijn en welke issues er spelen in deze branche. Welke reis legt je pakketje af, waar kan het fout gaan en wat zijn de belangrijkste onderwerpen?

Lees verder

De 6 do’s & don’ts van (social) media monitoring

In veel organisaties is (social) media monitoring al een gevestigd onderdeel in de rode draad bij strategische keuzes van brandmanagers, spindoctors, marketingmanagers en persvoorlichters. De Brandmonitor helpt daarbij om inzicht te genereren wat jouw doelgroep zegt op social media, wat ze bespreken op fora, wat er op blogs en nieuwssites wordt vermeld, maar ook wat offline bronnen als magazines en kranten publiceren.

Toch merkt Buzzcapture nog steeds dat er veel vragen zijn rondom monitoring. Hoe zetten we het precies in, betrekken we de RepTrak reputatiepijlers, wie is er verantwoordelijk voor monitoring, zetten we ook verdiepende doelgroepanalyses in? Monitoring biedt oneindig veel mogelijkheden. Buzzcapture biedt niet alleen de software, maar ook een team van analisten (professionals die alle in’s en out’s weten van monitoring en reputatiemanagement). De 6 do’s en don’ts van (social) media monitoring: 

Lees verder

Scheveningen meest populaire strand van Nederland

Gedurende de zomer hebben Nederlanders het meest over het strand van Scheveningen gesproken in combinatie met strand of badplaats, zo publiceerde onder andere het AD na onderzoek van reputatiespecialist Buzzcapture. De Zuid-Hollandse badplaats staat hiermee op nummer 1 als meest populaire badplaats van Nederland. Op nummer 2 tevens een Zuid-Hollands strand: Noordwijk. De 3e plaats gaat naar het Noord-Hollandse strand van Zandvoort. Met hetzelfde percentage, maar minder bericht komt het strand van Bergen op de vierde plaats. 

Radiozender FunX interviewde onze Kevin Lamers (met een strandbriesje op de achtergrond) over het onderzoek. Luister het interview hier terug.

Lees verder
Sluiten

Gratis demo aanvragen

    Wat zijn de voordelen van Buzzcapture?

  • Monitoren van alle online en offline media
  • Dagelijkse nieuwsvoorziening per e-mail
  • Handmatige en automatische sentimentanalyse
  • ROI/Mediawaarde meten geïntegreerd
  • Dynamische rapportages maken
  • Geïntegreerde webcaremodule