Uit onderzoek van Buzzcapture-partner PeerReach blijkt dat de grote voorsprong van Nu.nl wat betreft marktaandeel in het online nieuws landschap de komende jaren niet in gevaar zal komen. Nu.nl groeit het snelst, domineert in elke leeftijdsgroep en het meest onder jongeren. Verder blijkt dat online nieuws consumenten aanzienlijk ouder zijn dan de gemiddelde twitteraar. De meeste nieuws volgers bevinden zich in de groep 30-50 jaar.

PeerReach

PeerReach is een bedrijf dat relevante en bruikbare informatie filtert op Twitter en deze deelt met de wereld. Op hun website worden ranglijsten gepubliceerd met invloedrijke Twitteraars op een bepaald vakgebied. Ook kun je kijken hoe hoog je eigen account scoort op deze ranglijsten. De notering van een account op PeerReach wordt ook weergegeven in de Brand Monitor van Buzzcapture, lees hier meer over deze samenwerking.

Leeftijdsverdeling accounts

In dit onderzoek deed maakte PeerReach een leeftijdsschatting van accounts die Twitteraccounts van nieuwssites volgen. De grootste leeftijdsgroep die nieuwsmedia volgen op Twitter zijn 40-ers, gevolgd door 30-ers en dan pas de 20-ers. Dit is een opmerkelijk gegeven, aangezien de gemiddelde leeftijd van de Twitteraars  in Nederland rond de 25 ligt (hierover zal PeerReach binnenkort meer publiceren). Deze leeftijdsverdeling zien is duidelijk terug te zien in dit overzicht:

Lees het gehele onderzoek van PeerReach op het blog dat Nico Schoonderwoerd plaatste.

Jaap van Zessen | (@jaapvanzessen)