Aanstaande vrijdag zal de iPhone 6 in Nederland gelanceerd worden. Twee dagen voor de introductie in Nederland blijkt het ‘Plus’ model van het toestel met een vervelend euvel te kampen: door de omvang zou het toestel makkelijk krom trekken wanneer deze voor een langere tijd in een broekzak zit. Apple heeft op dit moment nog niet gereageerd, maar hoe wordt er op social media gereageerd op dit nieuws? Buzzcapture ging op onderzoek uit en kwam met de volgende resultaten.

Breek iphone 6 met twee duimen

Na de introductie van de iPhone 5 klaagden gebruikers reeds over een gebogen iPhone. Heeft Apple dan niets geleerd van eerdere problemen?  YouTube-gebruiker ‘Unbox Therapy’ besloot daarom de proef op de som te nemen door met zijn duimen een iPhone 6 Plus te buigen. Uit onderstaande video blijkt dat het zwakke punt bij de volumeknoppen van het toestel blijkt te liggen. Ter vergelijking werd er ook een video geüpload met een Samsung Galaxy Note 3. Deze doorstond echter moeiteloos de test.

 


De vraag is hoe Apple gaat reageren op deze filmpjes en rumoer. Tot op dit moment blijft de reactie uit. Bij de introductie van de iPhone 4 in 2010 waren er veel klachten over de slechte ontvangst. Apple deed toen alle klanten met een iPhone 4 een beschermhoes cadeau.

iphone banana

Hoewel #bendgate en #bendghazi voor een hoop negativiteit zorgt rondom het merk Apple, lijkt het nieuws op social media voornamelijk te zorgen voor sarcastische reacties. Hierbij wordt vaak ludiek verwezen naar het feit dat eerdere versies van de iPhone ook met dit euvel hadden te kampen. Daarnaast biedt het nieuws ook de mogelijkheid voor verschillende inhakers. Zo wordt er meerdere malen ludiek gehint op een ‘iPhone Banana’ of ‘iPhone Curve’.

Overstappers

Opvallend:ondanks het slechte nieuws laten Nederlands op social media nog niet echt blijken af te willen zien van de koop van een iPhone 6 of iPhone 6 plus. Ook de telecomproviders hebben nog niet gereageerd. Een enkeling laat weten nu echt klaar te zijn met Apple:

live op bnr

Dit blog bespreek ik in de uitzending van BNR Nieuwsradio om 17.20u.Binnenkort verschijnt hier ook het fragment. Heb je opmerkingen of aanvulling op dit blog? Laat het me weten via @jaapvanzessen of @buzzcapture.