Deze week is Lynette Joosten haar stage gestart in het analistenteam van Buzzcapture. Ze leerde ons kennen op de Utrecht Data School, komt leren van onze analyses en schrijft haar scriptie.

Even voorstellen

Hi, ik ben Lynette Joosten, 20 jaar oud, geboren en getogen in Utrecht. Ik ben bezig met mijn laatste half jaar van de bachelor Informatiekunde aan de Universiteit Utrecht.
Vorig jaar heb ik Buzzcapture voor het eerst leren kennen, toen ik een project deed bij de Utrecht Data School. Ik heb toen al gedacht, “Hey, dat bedrijf moet ik onthouden voor als ik mijn scriptie ga schrijven!”. In mijn zoektocht naar een geschikte stageplaats kwam Buzzcapture al snel naar voren. In augustus zal ik alvast mee werken in het Buzzcaptureteam, en vanaf september ga ik mijn scriptie schrijven! Ik ga me bezig houden met sentiment analyse: is handmatige analyse beter dan automatische analyse of is het juist andersom?
Mijn interesse ligt bij data analyse en de manier waarop deze analyses gebruikt kunnen worden door bedrijven. Ik verwacht dat ik hier veel over zal leren de komende maanden!
In mijn vrije tijd lees ik graag (voornamelijk detectives), ga ik naar concerten (rock) en kijk ik veel series (House of Cards, Orange is the New Black, Major Crimes, Silicon Valley).

Samenwerking Utrecht Data School

Buzzcapture werkt al jaren samen met de Utrecht Data School als datapartner en verzorgt gastcolleges. Het is goed te merken dat deze samenwerking haar vruchten afwerpt. Lees hier meer artikelen over de samenwerking tussen Buzzcapture en de Utrecht Data School.

Uiteraard is Lynette ook te volgen op social media: op Twitter via @LynetteJoosten en op Instagram als lynettejoosten.

Jaap van Zessen | @jaapvanzessen