Violet Luif

Hi Violet, dit is een stiekem bericht voor jou…

Hey Violet, dit is een stiekem bericht voor jou. Eigenlijk een blog. Een blog dat eigenlijk vrij weinig met de bedrijfsdoelstellingen te maken heeft, maar ik alsnog publiceer. Ik schrijf dit blog nu omdat dit een einde is van een tijdperk, the end of an era. Je verlaat Buzzcapture (en daar wil ik nog even iets over kwijt).

Ongeveer 3 jaar geleden leerde ik jou kennen. We solliciteerden allebei op dezelfde functie bij Buzzcapture. Een voor ons beide nieuw beroep: social media analist. Zo’n functie waarbij je op verjaardag moet uitleggen wat je doet en dan wordt aangekeken met een schaapachtige blik en dan voor de keuze staat om:

1. nogmaals uit te leggen wat een social media analist doet, OF
2. toegeven dat je de hele dag op o.a. Facebook zit en daar geld mee verdient.

Twee social media analisten aangenomen op de gok

Eigenlijk was jij al aangenomen toen ik om de hoek kwam kijken en een gesprek had met Jaap van Zessen (inmiddels social media analist bij AD) en Daniëlle Janssen (inmiddels Operations Manager bij Buzzcapture). Uiteindelijk werd de keuze gemaakt om ons allebei aan te nemen. Een grote gok, want we wisten immers niet hoe de groei van Buzzcapture zou voortzetten.

Buzzcapture zoekt overigens RIGHT NOW opnieuw een social media analist en 6 andere talenten in ons groeiende team. Op dit moment zijn we op zoek naar een Account Manager, een Social Media Analist, een Backend Python Developer (2x), een Sales & Marketing Stagiair(e), een Communicatie Stagiair(e), een Communication & Multimedia Design Stagiair(e). Benieuwd naar de vacature(s)? Klik HIER.

Onze nieuwste aanwinst in het Buzzcapture team. Welkom Violet!!

A photo posted by Buzzcapture (@buzzcapture) on

Samen vormden we het analistenteam (twee man sterk) omdat Danielle en Jaap een andere rol kregen binnen het bedrijf, en juist omdat we zo verschillend zijn in onze ambities en talenten was dit een perfecte match.

Destijds was een analist eigenlijk alles wat met de operationele werkzaamheden bij Buzzcapture te maken had. Had een klant een vraag? Dan belden ze Violet en Kevin. Wilde een klant insights en een deep dive analyse? Dan zorgden Violet en Kevin daarvoor. Account management en contractuele zaken? Violet en Kevin.

Meegroeien met Buzzcapture

Inmiddels groeide Buzzcapture door (dit kwam natuurlijk doordat ze ons hadden aangenomen). Naast veel nieuwe klanten, trokken we nieuwe talenten aan in ons team. Het analistenteam was niet lang meer twee man sterk, maar groeide ook mee.

Er kwam een Nintendo64 op kantoor, we hadden ineens toegang tot het dakterras, voerden ‘Woensdag, Kroketdag’ in, namen onze eerste stagiair ooit aan en zaten inmiddels omdat we zo snel groeide met het hele team bij elkaar op schoot in ons statige kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. Hoe dan ook: Buzzcapture bood ons de kans om onszelf te ontwikkelen als we die kans pakten. Die grepen we – ieder op onze eigen manier – aan.

Techies rusten even uit voor de release vanavond =)

A photo posted by Buzzcapture (@buzzcapture) on

Niet alleen Buzzcapture groeide. Ook wij groeiden door. We maakten grote stappen als bedrijf, als personen en als ‘Buzzies’. We kenden tijden van veel stress omdat er een waterval aan klanten binnen kwam, maar door het aantrekken van nieuwe talenten konden we ons ontwikkelen en focussen op waar we allebei goed in bleken te zijn.

Het managen van accounts en schakelen met klanten. Met als uiteindelijke doel om ze te voorzien van het juiste advies en strategische insights op basis van big data uit onze social media tool(s): de Brand Monitor en Buzzcare (tegenwoordig Social Inbox). Jij meer de focus op overheden en ik meer de focus op commerciele bedrijven en bureaus.

Gezellige afsluiting van #Buzz15!

A photo posted by Buzzcapture (@buzzcapture) on

Trots op Buzzcapture! #Buzzted

We maken een grote sprong in de tijd en landen vandaag. Vandaag is namelijk de dag dat jij en ik inmiddels in een ander team zitten. Jij bent als senior account manager ieders goedlachse favoriet in het client team van Buzzcapture. Ik maakte de switch naar het marketing team en werd eindverantwoordelijk voor alle PR en content. We kwamen binnen als hetzelfde, maar kleurden de tekening bij Buzzcapture intern compleet anders in. Iets positiefs wat mij betreft.

Weet je nog dat we samen het analistenteam vormden? Het is nog niet eens zo lang geleden. Nu is jouw team verzesvoudigd(!). Weet je nog dat we alles zelf deden? Nu heeft ieder zijn eigen afgebakende toko binnen het bedrijf. We hebben analisten, client succes managers, account managers, een research & insights department. Buzzcapture is niet langer een social media tool. Buzzcapture is inmiddels een gerenommeerd internationaal reputatie analyse bureau. We staan in de top 10 wereldwijd, winnen al drie jaar achter elkaar de ‘best social software’ prijs van Nederland.

Nu vlieg je uit. Naar de NOS. Buzzcapture vaart verder zonder Violet. Ik ben trots op je (en op Buzzcapture). Wij gaan verder met de wereld veroveren. Beloof jij dat ook te doen?

All the best Vio,

Je (rebelse) marketing boy Kevin Lamers

(PS: Alex ‘Big Boss’ van Leeuwen, als je dit leest: sorry. Vanmiddag ga ik weer marketing content schrijven.)


Violet verlaat Buzzcapture, maar er werken nog heel veel meer leuke mensen bij het Amsterdamse bureau. En er ligt nog heel veel meer werk dat gedaan moet worden. Dus we zoeken JOU! Wil jij werken voor merken als UWV, NS, Tele2, Rabobank, ING, XITE, KPMG en Ziggo? Wij groeien hard door in zowel Nederland als het buitenland en zijn op zoek naar versterking van ons team in centrum Amsterdam.

Bij Buzzcapture werken verschillende ambitieuze professionals, van analisten tot developers. We hebben allemaal één ding gemeen: data inzichtelijk maken en op deze manier bijdragen aan de reputatie van onze klanten.
Bekijk alle vacatures
   
Ontmoet alvast het team

0 1731
mm
Kevin Lamers - Head of Content

Kevin is onmiskenbaar een van de sfeermakers bij Buzzcapture. Nadat hij twee jaar als analist werkte (vooral in de farmaceutische sector, retail en entertainment) maakte hij in 2016 de overstap van het analistenteam naar het marketingteam waarin hij eindverantwoordelijk is voor alle content en PR. In deze rol is het aan hem de taak om de wereld te laten zien hoe tof data is en welke inzichten data-analyse allemaal kunnen geven. In deze rol is Kevin het gezicht van Buzzcapture en je zal hem dan ook regelmatig 'on stage' zien als gastspreker of gastdocent tijdens events en colleges. Kevin pakt graag door en zorgt ervoor dat alles geregeld wordt, op welke manier dan ook. Wat maakt Kevin Kevin? "You miss 100% of the shots you never take."

Reageer