Buzzcapture - BuzzAcademy - 2016 review

Een terugblik op 2016: Internationalisering, top 10 notering en veel vers bloed

Het einde van het jaar komt weer in zicht. De verwarming staat een tik hoger, de sneeuw laat dit jaar op zich wachten, maar in menig woonkamer staat vast en zeker een kerstboom. Einde jaar is altijd een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar: 2016. Dat afgelopen jaar, dat was een best jaar voor Buzzcapture. Je vraagt je wellicht af waarom, daarom hebben we de highlights op een rijtje gezet. 


Q1 – Lancering boek ‘Online Reputatie Management’ en lancering ‘Interne Social Media Monitoring’

 • Buzzcapture en adviesbureau Evolve, gespecialiseerd in interne social media, lanceren interne social media monitoring voor organisaties. Met de bestaande techniek van Buzzcapture kunnen organisaties dankzij geavanceerde data-analyse voortaan ook kwalitatieve inzichten ophalen van interne platformen als Yammer.
 • In februari lanceerde Buzzcapture oprichter Alex van Leeuwen zijn boek ‘Online Reputatie Management’. Luister hier het interview met van Leeuwen terug.
 • Buzzcapture vervangt oude customer service module Buzzcare met vernieuwde Social Inbox. Alle klanten worden in januari overgezet op de nieuwe module.

Q2: Buzzcapture Beste Social Software, Beste Sentiment Analyse en de grote verhuizing

 • Buzzcapture verhuist van de Herengracht naar de Overtoom in Amsterdam om alle talenten die het team uit komen breiden een ruime werkplek te kunnen geven. Het statige grachtenpand aan de Herengracht wordt vervangen door een voormalige autogarage aan de Overtoom.
 • Uitbreiding van het team: Julia van den Bergh start in het Client Team van Buzzcapture als Client Happiness Manager. Naast Julia start ook Anne van Abeelen in hetzelfde team als Junior Social Media Analist. Kevin Lamers (werkte al bij Buzzcapture als Online Reputation Specialist) vervangt Jaap van Zessen als Content Strateeg bij Buzzcapture en wordt naar buiten toe het gezicht van het bureau.

Q3: Buzzcapture in top 10 global tools, uitbreiding team 

 • Brand Monitor van Buzzcapture na onderzoek in top 10 ‘Beste Social Media Monitoring Tools‘ worldwide – als enige Nederlandse tool. In het onderzoek zijn meer dan 180 tools meegenomen.
 • Buzzcapture spoort afvallers van RTL-5 programma Expeditie Robinson op na analyse van social media data. Onder andere Snapchat bleek een belangrijke informatiebron in het onderzoek.
 • Uitbreiding van het team: Anouk Cederboom begint als Software Tester bij Buzzcapture.

Q4: WhatsApp service, interviews en Inhaakkalender

 • ING start unieke WhatsApp persservice voor journalisten in samenwerking met (en binnen de tooling van) Buzzcapture. WhatsApp is onderdeel van de services die Buzzcapture aanbiedt binnen de Social Inbox (onze webcare module) – en dit kan op maat ingericht worden.
 • We interviewen experts op het gebied van communicatie en merk reputatie over het belang van media monitoring: Ruurd Jansen (Senior Brand & Reputation Analist, NS), Hans van Kastel (Senior Persvoorlichter, KNVB), Martin de Boer (Marketing Director, Corendon) en Marie-Paule Fritschy (Contentspecialist, OLVG).
 • DVJ Insights lanceert de ‘Merken Top 40‘, een initiatief van onder meer Stichting Top 40. De chart wordt samengesteld aan de hand van data van Nielsen (offline), DVJ Insights (offline) en Buzzcapture (online) en wekelijks opnieuw gepubliceerd.
 • Buzzcapture lanceert de ‘Buzzcapture Inhaakkalender 2017‘. Door de Inhaakkalender te gebruiken weet je als marketeer al ver vooraf wat er gaat spelen en waar je als merk slim op de actualiteit in kan spelen of de kalender gebruiken als issuekalender – omdat je vooraf al weet welke onderwerpen gaan spelen in de (online) media.
 • Uitbreiding van het team: Elza Martinez (Global Content Strategist) en Ayolt de Roos (Online Marketeer) versterken het marketingteam van Buzzcapture. “Met de uitbreiding van het team kunnen we Buzzcapture ook internationaal meer en meer op de kaart zetten.”, aldus CEO Alex van Leeuwen. Ook Rosanne Schippers start in december als Client Success Manager bij Buzzcapture.
 • Buzzcapture bestaat 10 jaar! Lees hier het interview met Alex van Leeuwen (onze CEO).

 

Meer weten over media monitoring en andere diensten van Buzzcapture?

Bezoek onze website of klik op één van de onderstaande links.

Vraag whitepaper Media Monitoring aan Vraag Brand Monitoring demo aan

 

Wil je overleggen wat Buzzcapture voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem dan contact op met Davy Guijt of bel ons op 020-320 0377.

E-mail Davy direct Neem contact met ons op

 

Volg Buzzcapture | Twitter Facebook Instagram LinkedIn Youtube Pinterest

4 1155
mm
Kevin Lamers - Head of Content

Kevin is onmiskenbaar een van de sfeermakers bij Buzzcapture. Nadat hij twee jaar als analist werkte (vooral in de farmaceutische sector, retail en entertainment) maakte hij in 2016 de overstap van het analistenteam naar het marketingteam waarin hij eindverantwoordelijk is voor alle content en PR. In deze rol is het aan hem de taak om de wereld te laten zien hoe tof data is en welke inzichten data-analyse allemaal kunnen geven. In deze rol is Kevin het gezicht van Buzzcapture en je zal hem dan ook regelmatig 'on stage' zien als gastspreker of gastdocent tijdens events en colleges. Kevin pakt graag door en zorgt ervoor dat alles geregeld wordt, op welke manier dan ook. Wat maakt Kevin Kevin? "You miss 100% of the shots you never take."

Reageer