Vueling Quiz Buzzcapture

True or False: Vliegmaatschappij Vueling levert de beste service van alle budget airlines volgens social media gebruikers

Om meer bewustwording rondom reputatiemanagement en social media data te kweken lanceert Buzzcapture de true or false -reeks. Elke keer een statement gebaseerd op de actualiteit of gerelateerd aan de reputatie van een merk.

Hoe vaak wordt er bijvoorbeeld gesproken over maatschappelijke kwesties als het homohuwelijk, of voor en tegenstanders van euthanasie, hoe vaak wordt een merk geassocieerd met slechte service, kwaliteit, vergiftiging of zelfs de dood? Blijf altijd up-to-date over merken in jouw branche.   

TRUE OR FALSE? > Levert budgetmaatschappij Vueling de beste service volgens social media?

False! > Niet Vueling, maar Transavia levert de beste service volgens social media gebruikers. Naast Transavia worden ook budgetmaatschappijen TUIfly Nederland en Lufthansa veel genoemd in combinatie met termen als ‘goede service’.

 

service budgetmaatschappijen buzzcapture

In dit artikel

  • Transavia meest genoemd in combinatie met vertraging 
  • “Onherstelbare reputatieschade voor Ryanair”
  • Hoe werkt de Brand Monitor?

Meer waardevolle inzichten rondom budgetmaatschappijen: Transavia, TUI en Ryanair veel genoemd in combinatie met ‘vertraging’.

De zomer is weer voorbij en veel Nederlanders hebben genoten van een vakantie in het buitenland. Favoriet vervoermiddel is het vliegtuig, het liefst zo goedkoop mogelijk. Budgetmaatschappijen zijn ongekend populair, maar zijn deze ook beter op het gebied van service?

Uit de gegevens van de Brand Monitor blijkt dat passagiers niet altijd even tevreden zijn over de service van budgetmaatschappijen. Hoewel Transavia de beste service levert volgens social media gebruikers, wordt de maatschappij ook het meest in verband gebracht met vertragingen. Ook TUI, Ryanair, Corendon en EasyJet worden regelmatig genoemd in combinatie met klachten over  vertragingen.

vertraging buzzcpature

Ondanks de klachten over vertraging in het hoogseizoen zijn passagiers toch ook tevreden over de budgetmaatschappijen.
Transavia buzzcapture

Een steeds groter wordende speler op de budgetmarkt is Norwegian Airlines. Deze maatschappij vliegt al voor prijzen rond de honderd euro naar New York. Norwegian Airlines bezit al vijf jaar de titel van beste low-cost ‘long-haul’ vliegmaatschappij. Deze titel wordt elk jaar uitgereikt door de SkyTrax World Airline Award.Ook op social media wordt de maatschappij veel besproken. Zo zien we dat meer dan de helft van de berichten op social media een positief sentiment heeft ten opzichte van de Noorse maatschappij.

Norwegian Airlines Buzzcapture

Wat kunnen we leren van andere merken op social media?

In tegenstelling tot bovengenoemde merken doet Ryanair het niet goed op social media. Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat Ryanair de aankomende weken 40 tot 50 vluchten per dag gaat cancellen in verband met vakantiedagen van personeel. BIjna driehonderdduizend passagiers zijn de dupe van het slechte management van de Ierse budgetmaatschappij.
Ryanair facebook buzzcapture

Buiten het bericht op Facebook om is er nauwelijks communicatie vanuit Ryanair. Er wordt niet gereageerd op social media berichten en ook voor commentaar is de budgetmaatschappij niet bereikbaar. Passagiers zijn woedend en reageren dat voornamelijk af op social media. Zo blijkt uit de data van de Brand Monitor dat meer dan de helft van de de passagiers nooit meer met Ryanair wil vliegen. Trending topics op social media zijn ‘slechte service’ en ‘wanbeleid’. In de media wordt zelfs gesproken over een imagoschade die niet meer te herstellen is.

Metro Buzzcapture

Is het verstandig om de online activiteit te negeren, of werkt dat alleen maar tegen? Ervaring leert ons dat het niet verstandig is om de social media berichten omtrent een crisis te negeren. Juist door goede social media monitoring kan er adequaat gereageerd worden op eventuele problemen en kan verdere imagoschade worden voorkomen. Door het gebruik van de Brand Monitor kan Ryanair precies zien wat er gezegd wordt op social media en ontevreden passagiers zo goed mogelijk op de hoogte brengen van de situatie.

Hoe werkt de Brand Monitor?

Buzzcapture’s Brand Monitor is een unieke tool die realtime inzichten geeft in de verschillende online en offline media. Deze all-in-one tool geeft de mogelijkheid om gemakkelijk onderwerpen met betrekking tot een organisatie te monitoren en te rapporteren.

Daarnaast is het mogelijk om het volume en het bereik te meten van de berichtgeving en kunnen er sms alerts worden ingesteld voor bepaalde onderwerpen die invloed kunnen hebben op de reputatie van een organisatie.

Ook is het mogelijk om alle informatie uit de Brand Monitor is gemakkelijk te delen met collega’s door middel van persoonlijke narrowcasts. Dit zijn monitors waarop realtime data wordt geprojecteerd met betrekking tot een onderwerp. Bijvoorbeeld het sentiment omtrent een merk.


Benieuwd op welke manier de tools van Buzzcapture voor jouw organisatie van toegevoegde waarde kunnen zijn?

De Brand Monitor van Buzzcapture is perfect voor het real-time monitoren van alle (social) media aandacht. Niet alleen resultaten vanuit social media zijn zichtbaar in ons dashboard. Ook items vanuit radio, tv en zelfs interne social media (zoals Yammer) kunnen geïntegreerd worden in onze monitoring tool. Je kan direct zien of consumenten, inlfuencers, journalisten, kabinet- en kamerleden, fashion bloggers of BN’ers het over je hebben en wat ze dan over je zeggen.

Instagram monitoring

Meer informatie? Download onze whitepaper of maak een afspraak.

CTA - Whitepaper Media Monitoring   Afspraak maken

Wil je meer weten over het gecombineerde aanbod van Buzzcapture en OBI4wan?

Neem dan contact op met Davy Guijt of bel ons op 020-320 0377.

0 399
Mikki Hoogenboom

What do I do? I am an intern for the content & marketing department. The combination of content creation and the use of social media is a perfect fit with both me as a person (love to write and scroll through my social media platforms) as well as my education. I assist in the writing of blogs, posts on social media and the PR communications. What makes me me? Enthusiastic, a love for traveling and the odd gift of being able to sing along with almost any song I hear.

Reageer